Meet the members and collaborators of the CA/AC program.
José Ramón Lago
Doctor en Psicologia
Sóc doctor en Psicologia i professor del Departament de Psicologia de la UVic. Actualment faig de coordinador del Grup de Recerca en Atenció a la Diversitat i de la línia de recerca sobre Cooperació entre alumnes-Col.laboració entre professors He treballat en els processos de formació/assessorament per desenvolupar el programa CA/AC. Vaig començar treballant amb el CEIP Camí del Mig i darrerament he col·laborat amb Berritzegunes del Pais Basc i Centres de Professors de Galicia i Inca.
Carles Rodrigo
Doctor en Pedagogia
Sóc mestre de primària, llicenciat en psicopedagogia i Doctor en pedagogia per la Universitat de Vic. La meva investigació sobre l’estructura cooperativa de l’aprenentatge i les expetatives dels alumnes i la motivació em van portar a incorporar-me al Grup de Treball Educació Inclusiva sobre aprenentatge cooperatiu. Dins el Programa CA/AC he treballat en processos de formació/assessorament per desenvolupar el programa en diferents centres.
Verónica Jiménez
Doctora en Psicologia
Sóc Doctora en Educació Inclusiva i professora del Departament de Psicologia de la Universitat de Vic. Participo en l'assessorament a centres educatius sobre el Programa CA/AC i altres temàtiques en diversos centres educatius, juntament amb els companys del Grup de Formadors en Educació Inclusiva. Amb alguns membres del grup de recerca he realitzat contribucions a diferents congressos, publicacions i trobades acadèmiques.
Jesús Soldevila
Doctor en Pedagogia
Sóc Doctor en Pedagogia i professor del departament de Pedagogia de la UVic-UCC. Dins el Programa CA/AC he treballat en processos de formació/assessorament per desenvolupar el programa en diferents centres d'infantil i primària; així com tallers en el marc d'escoles d'estiu i de cursos a mestres i professors. També, amb d'altres membres del grup, he realitzat contribucions a diferents congressos i trobades acadèmiques amb la finalitat d'avançar en el treball d'aquesta temàtica.
Anna Oliveras
Directora d'escola
Sóc Mestra i actualment Directora de l’Escola Camí del Mig de Mataró. Participo en el CIFE aportant la reflexió lligada a l’experiència en l’aplicació del programa CA/AC i la seva generalització com a línia d’escola. Col·laboro en activitats de formació, compartint la potencialitat de la cooperació per a la millora dels resultats educatius, l’equitat i la cohesió.
Gemma Riera
Doctora en Psicologia
Sóc Doctora i professora del Departament de Psicologia de la Universitat de Vic, en la qual imparteixo assignatures relacionades amb la Psicologia de l’Educació, la Intervenció Psicopedagògica i l’Atenció a la Diversitat. Dins el grup de Recerca sobre Atenció a la Diversitat (GRAD) treballo en la línia de cohesió de grup, clima de l’aula i aprenentatge cooperatiu. He impartit diversos processos de formació/assessorament per a la introducció, generalització i consolidació del programa CA/AC en diferents centres educatius.
Mila Naranjo
Doctora en Psicologia
Sóc doctora en Psicologia i professora del Departament de Psicologia de la UVic. Dins el Programa CA/AC he treballat en processos de formació/assessorament per desenvolupar el programa en diferents centres; així com en tallers en el marc d'escoles d'estiu i de cursos a mestres i professors. També, amb d'altres membres del grup, he realitzat contribucions a diferents congressos i trobades acadèmiques amb la finalitat d'avançar en el treball d'aquesta temàtica.
Maria Teresa Segués
Doctora en Psicologia
Sóc doctora en Psicologia i professora del Departament de Psicologia de la Universitat de Vic. He participat en diversos processos d’investigació sobre temàtiques diferents vinculades a la comprensió i la millora de les pràctiques educatives escolars. Actualment el meu interès és l’Aprenentatge Cooperatiu i les TIC. He treballat en processos de formació i assessorament per desenvolupar el Programa CA/AC, i he realitzat contribucions a diferents congressos i trobades acadèmiques.
Mercè Juan
Llicenciada en Història
Sóc Mestra i Llicenciada en Història i Màster en Educació Inclusiva. Vaig començar amb l’aprenentatge cooperatiu a partir de la recerca de buscar una altre manera d’atendre els alumnes que tenia a l’escola amb diversitat funcional perquè poguessin aprendre continguts i tenir socialment un paper rellevant a l’aula. Aquesta inquietud em va portar a entrar al Grup de Treball Educació Inclusiva sobre aprenentatge cooperatiu. Dins del programa CA/AC he col·laborat a través d’escoles d’estiu i assessoraments a centres.
Pau Casañas
Llicenciat en Psicopedagogia
Sóc Mestre i Llicenciat en Psicopedagogia. Professor del Departament de Didàctica de les Arts i de les Ciències de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC. Sóc professor de matemàtiques en els estudis del Grau de Mestre. Col·laboro en el tractament de dades informàtiques amb el Grup de Recerca sobre Atenció a la Diversitat (GRAD) i amb el grup de treball del Centre d’Innovació i Formació (CIFE) de la UVic-UCC sobre “Educació inclusiva, cooperació entre alumnes i col·laboració entre professors”.
Jordi Vilà
Mestre d'Educació Física
Sóc Mestre de primària especialista en Educació Física, diplomat per la Universitat de Vic, i Màster en Educació Inclusiva, també per la Universitat de Vic. Actualment, treballo de mestre a l'escola pública i estic enllestint la meva tesi doctoral. També sóc professor dels graus de Meste d'Educació Infantil i Mestre d'Educació Primària de la Universitat de Vic. Formo part del GRAD (Grup de recerca sobre atenció a la diversitat) i estic vinculat a la línia de recerca sobre aprenentatge cooperatiu i TIC, i al Programa CA/AC.
Dolors Dorca
Doctora en Pedagogia
Sóc Llicenciada en Pedagogia i Màster en Educació Inclusiva. Dins del GRAD (Grup de Recerca d’Atenció a la Diversitat) treballo en la línia d’investigació sobre l’aprenentatge cooperatiu. Estic treballant com a professora i coordinadora pedagògica en un centre educatiu d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de la comarca d’Osona. M’estic iniciat en els processos de formació/assessorament del programa CA/AC. Amb altres membres del grup he participat en simposis, congressos i jornades sobre aprenentatge cooperatiu.
Pere Pujolàs
Doctor en Pedagogia
Sóc professor emèrit del Departament de Pedagogia de la UVic-UCC. Formo part del Grup de Recerca sobre Atenció a la Diversitat (GRAD), que ha elaborat el Programa CA/AC (“Cooperar per Aprendre/Aprendre a Cooperar”) i del grup de treball del Centre d’Innovació i Formació (CIFE) de la UVic-UCC sobre “Educació inclusiva, cooperació entre alumnes i col·laboració entre professors”, que ha promogut la Xarxa Khelidôn de centres per a l’aprenentatge cooperatiu.